Την κάθετη αντίθεση του Δήμου Ρόδου και της τοπικής κοινωνίας της δυτικής πλευράς του νησιού, για την πρόθεση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος να κλείσει το κατάστημα της Κρεμαστής, εξέφρασαν ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ.  Γεώργιος Πόκκιας και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, στη συνάντηση τους με το Γενική Διευθύντρια Λιανικής και Καταστημάτων κ. Νέλλη Τζάκου και το Διευθυντή Στρατηγικής Δικτύου Καταστημάτων κ Γιάννη Γκατζιώνη, στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Αθήνα , σε συνέχεια επιστολής του Δημάρχου Ρόδου κ Φώτη Χατζηδιάκου, προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Παύλο Μυλωνά.

Οι κύριοι Πόκκιας και Χριστοδούλου διατύπωσαν με  ατράνταχτα επιχειρήματα τους λόγους για τους οποίους η ΕΤΕ , πρέπει να «ξεχάσει» κάθε σκέψη κλεισίματος ή υποβάθμισης του καταστήματος της στην Κρεμαστή , αφού αυτό εξυπηρετεί τους 33.000 κατοίκους των 22 χωριών της δυτικής πλευράς του νησιού και τους 35 έως 40.000  αλλοδαπούς επισκέπτες αυτής της περιοχής.

Τα στοιχεία, ο κύκλος εργασιών και τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου τραπεζικού καταστήματος είναι τέτοια που καθιστούν από τα πιο σημαντικά της περιφέρειας. Ο Δήμος Ρόδου που νοικιάζει στην ΕΤΕ το κτίριο έχει τη βούληση να συνεργαστεί στο όποιο θέμα του ζητηθεί.

Τέλος μεταφέρθηκε στα υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας ότι στην περίπτωση που επιμείνουν στην πρόθεση τους, τότε ο Δήμος Ρόδου θα επανεξετάσει και  το ζήτημα της συνεργασίας του με τη συγκεκριμένη Τράπεζα.

Η Γενική Διευθύντρια της Τράπεζας κ Τζάκου κατανόησε τις θέσεις των εκπροσώπων του Δήμου και δεσμεύτηκε να τις μεταφέρει στον Πρόεδρο της Τράπεζας και να εισηγηθεί την επανεξέταση του θέματος.

Τόσο ο κ. Πόκκιας όσο και ο κ. Χριστοδούλου εξέφρασαν την συγκρατημένη αισιοδοξία τους για την αίσια έκβαση του ζητήματος που απασχολεί τις συγκεκριμένες περιοχές ευθύνης του καταστήματος , τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες των 22 χωριών της δυτικής πλευράς του νησιού, ωστόσο ο δήμος θα ασκήσει κάθε επιρροή και πίεση για τη διατήρηση λειτουργίας του καταστήματος στην Κρεμαστή.

NO COMMENTS