Πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση του Γ΄ Κύκλου Διαλέξεων

0
32

Πραγματοποιήθηκε τo Σάββατο 21 Απριλίου 2018 στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου, η τρίτη συνάντηση του Γ΄ Κύκλου Διαλέξεων που διοργανώνονται με τη συνεργασία της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου.

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Οι Επιστήμες της Εκπαίδευσης στο Σύγχρονο Κόσμο», ομιλητές ήταν ο Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου Φραγκίσκος Καλαβάσης και ο Επίκουρος Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μιχάλης Σκουμιός. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε προβολή της γαλλικής ταινίας-ντοκιμαντέρ του Olivier Peyon «Γιατί απεχθάνομαι τα Μαθηματικά», και μέσω αυτής επιχειρήθηκε να απαντηθούν καίρια ερωτήματα όπως: γιατί τα μαθηματικά παρουσιάζουν τόσες δυσκολίες στην εκπαίδευση και πως θα μπορούσε η διδασκαλία τους να εμπνεύσει το σύνολο των μαθητριών και μαθητών. 

Στην εκδήλωση, το Δήμο Ρόδου εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Προσχολικής Αγωγής Ιωάννης Κορωναίος και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου.

NO COMMENTS