Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ποιότητα ζωής όλων των κοινωνικών ομάδων, ο Δήμος Ρόδου ολοκλήρωσε την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, τον καθαρισμό περιμετρικά του πρόχειρου καταυλισμού των Ρομα στην περιοχή του Καρακόνερου,  για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και την προστασία τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και των ίδιων των Αθίγγανων.

Παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κου Μιχάλη Παλαιολόγου και εκπροσώπων των Ρομά , δύο σκαπτικά  οχήματα και ένα φορτηγό   απομάκρυναν μεγάλο όγκο απορριμμάτων, μπαζών και άλλων υλικών που είχαν σωρευτεί   στον περίγυρο του καταυλισμού και αποτελούσαν σοβαρό κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Ο Δήμος Ρόδου συνεχίζει και εντείνει τις πρωτοβουλίες του προς όλους του φορείς, με στόχο την οριστική μετεγκατάσταση  του πρόχειρου καταυλισμού στην περιοχή που έχει υποδείξει το Δημοτικό Συμβούλιο από τον Αύγουστο του 2015, για λόγους δημόσιου συμφέροντος και ασφάλειας των οδηγών αυτοκινήτων που διέρχονται από την εν λόγω περιοχή. Η απομάκρυνση του πληθυσμού  αυτού κρίνεται αναγκαία και επιβαλλόμενη για την εφαρμογή ρεαλιστικής λύσης, με παράλληλες δράσεις επανένταξης στην κοινωνία

 

NO COMMENTS