Σε εξέλιξη βρίσκονται το τελευταίο διάστημα εργασίες καθαρισμού, μέσω  δύο εργολαβιών που βρίσκονται σε εξέλιξη από το δήμο Ρόδου, για τον καθαρισμό των ποταμιών και ρεμάτων στην  ανατολικής και δυτικής πλευράς του νησιού, προκειμένου να επιτευχθεί η αντιπλημμυρική προστασία  των οικισμών και των διερχόμενων πολιτών.

Τις εργασίες τις οποίες επιβλέπει καθημερινά ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας κος Αγαπητός Πάλλας και  ενημερώνει  καθημερινά τον Δήμαρχο Ρόδου κο Φώτη Χατζηδιάκο,   περιλαμβάνουν των καθαρισμό των κοιτών ποταμών και των ρεμάτων   από αυτοφυή βλάστηση, από  φερτά υλικά, απορρίμματα, χαλαρά υλικά  τα οποία απομακρύνονται  με χωματουργικά μηχανήματα  και σε πολλές περιπτώσεις με χειρωνακτική εργασία, τα οποία κινούνται στις όχθες ή και την κοίτη, και εμποδίζουν την ροή των υδάτων.

Επιπλέον  η εργασία περιλαμβάνει την φόρτωσή τους σε ειδικό όχημα περισυλλογής, με χειρωνακτικά ή μηχανικά μέσα και τη μεταφορά τους προς οριστική απόθεση. Τα ρέματα οι ποταμοί είναι ποικίλου πλάτους. Στις παραπάνω εργασίες περιλαμβάνονται και οι καθαρισμοί των γεφυριών και των στοών που περνούν τα ρέματα ή ποτάμια.

Επίσης η χρονική διάρκεια των εργασιών προσδιορίζεται σε διάστημα των 20 ημερολογιακών ημερών,  καθώς θα γίνονται καθαρισμοί πριν την περίοδο των βροχοπτώσεων.

Σήμερα 12  Οκτωβρίου,  οι εργασίες έγιναν στην δημοτική κοινότητα Ιαλυσού, παρουσία της Προέδρου κας Ερμίνας Μπότσαρη  του Αντιπροέδρου κου Θωμά Τσίκκη και υπηρεσιακών παραγόντων, καθαρίστηκε το ποτάμι, «Επίτροπος», ενώ από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου οι εργασίες στα υπόλοιπα σημεία που κρίνονται αναγκαία.

Για το θέμα τοποθετήθηκε με δηλώσεις του ο  κος Πάλλας, αναφέροντας τα ακόλουθα: «Έχουμε ξεκινήσει τον καθαρισμό των ποταμών και των ρεμάτων, δίνοντας  προτεραιότητα σε ρέματα που βρίσκονται εντός οικισμού και παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε. « Πιστεύω ότι σε διάστημα είκοσι περίπου ημερών θα έχουν ολοκληρωθεί  οι εργασίες».

 

NO COMMENTS