«Μαγεύτηκε από τη Ρόδο συγγραφέας και blogger από τη Ρουμανία»

0
129

Γνώρισε και αγάπησε τη Ρόδο από τα βιβλία!

Την λάτρεψε όμως πραγματικά μέσα σε τρεις ημέρες κατά την πρώτη επίσκεψη της στο νησί, από τις 22-25 Μαϊου 2017.

Ο λόγος για, την γνωστή στην πατρίδα της τη Ρουμανία, συγγραφέα και blogger  κα Patricia Coscai, που από την πρώτη στιγμή που αντίκρυσε τη Ρόδο, όπως μας εξομολογήθηκε η ίδια, την αγάπησε.

Η κυρία Coscai αρθρογραφεί στο blog της  Owner and Travel Industry blogger http://calatoriaperfecta.ro., το οποίο ακολουθούν καθημερινά τουλάχιστον 2000 φίλοι και χιλιάδες άλλοι  επισκέπτες.

Το press trip της κας Patricia Coscai διοργάνωσε η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου, στο πλαίσιο προβολής και προώθησης του τουρισμού στο νησί, στελέχη της οποίας της παρείχαν πληροφοριακό έντυπο υλικό για τη Ρόδο και την εξυπηρέτησαν ώστε να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα από το νησί.

Όργωσε κυριολεκτικά το νησί μας τις λίγες ημέρες της παραμονής της εδώ, από την πόλη της Ρόδου μέχρι τη Λίνδο, από τις Επτά Πηγές και τη Φιλέρημο, μέχρι την Κοιλάδα των Πεταλούδων, από την παραλία της Τσαμπίκας μέχρι το λιμανάκι του Άντονι Κουίν, δεν άφησε γωνιά που να μην επισκεφθεί, με όποιο τρόπο μπορούσε, με τα πόδια, με αυτοκίνητο, με καραβάκι.

Περπάτησε στα σοκάκια της Μεσαιωνικής Πόλης, θαύμασε το μεγαλείο που εκπέμπει το μοναδικό παγκοσμίως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς που διατηρείται ζωντανό και δεν είναι μουσειακό είδος, επισκέφθηκε το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Περιηγήθηκε στην Ακρόπολη της Ρόδου και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους και αισθάνθηκε όλη την αύρα της ιστορίας του νησιού, στο διάβα των αιώνων.

Η σύντομη αυτή επίσκεψη ήταν καθοριστική για την blogger.  Εντυπωσιάσθηκε από την ιστορία, τον πολιτισμό και τη μοναδική φυσική ομορφιά της Ρόδου, γνώρισε ανθρώπους του νησιού  και έζησε τη φιλοξενία τους. Δοκίμασε τα τοπικά φαγητά και πήρε μαζί της μελεκούνια και παραδοσιακά γλυκίσματα που της χάρισαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου.

Στο ταξίδι της κας Patricia Coscai συνέβαλαν τα μέγιστα και τοπικοί επιχειρηματίες και συγκεκριμένα: το ξενοδοχείο “Island Boutique Hotel” ιδιοκτησίας Κ.Ζώης και Σία, το τουριστικό γραφείο “Kariba Travel” ιδιοκτησίας Ιωαννίδη Ιακ. Γεωργίου,  το “Rizos Cruises” ιδιοκτησίας Ρίζου Εμμανουήλ  και τα εστιατόρια “Nisos”  ιδιοκτησίας Κ.Ζώης και Σία  και “Romeo” ιδιοκτησίας Κ. Καλογερής- Γ. Καταχανάς ΟΕ.

Η κυρία Coscai είχε την ευκαιρία να διαμορφώσει ένα πλήρες ρεπορτάζ για τη Ρόδο, το οποίο θα δημοσιευθεί στο blog και στα ΜΜΕ που αρθρογραφεί.

 

NO COMMENTS