Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί από το Δήμο   Ρόδου για την  υπογραφή νέων  συμβάσεων για τις μισθώσεις των καταστημάτων στο κτηριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς.
Μέχρι τώρα, όπως δήλωσε χθες ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Δήμος Μουτάφης,   80 επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στο κτηριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς έχουν υπογράψει τις νέες συμβάσεις.
«Στο κάλεσμα του Δήμου για την ανανέωση των μισθωτηρίων συμβάσεων  ανταποκρίθηκαν αρκετοί επιχειρηματίες. Η προθεσμία που δώσαμε λήγει στις 31 Δεκεμβρίου δηλαδή στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.  Πιστεύω πως θα έρθουν και άλλοι να υπογράψουν τις συμβάσεις. Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό», δήλωσε ο κ. Δήμος Μουτάφης.
Σε ερώτηση σχετικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις των επιχειρηματιών, ο κ. Μουτάφης δήλωσε πως οι περισσότεροι έχουν κατανοήσει ότι από εδώ και στο εξής θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς το Δήμο Ρόδου.
«Οι επιχειρηματίες που υπέγραψαν τις συμβάσεις τακτοποίησαν  και τις οικονομικές τους υποχρεώσεις μέχρι και τον Απρίλιο του 2014. Δεν έχουν εξοφληθεί όλες οι οφειλές. Τουλάχιστον όμως  καταφέραμε να κατανοήσουν οι πάντες ότι από εδώ και στο εξής θα πρέπει να πληρώνουν», δήλωσε ο κ. Δήμος Μουτάφης.
Ο  εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος  τόνισε πως έγινε σαφές ότι η δημοτική αρχή είναι διατεθειμένη να βοηθήσει τους επιχειρηματίες στο μέτρο του δυνατού.
Σε ερώτηση σχετικά  με την αντιμετώπιση των επιχειρηματιών που δεν θα τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο και δεν θα υπογράψουν τις νέες συμβάσεις, ο κ. Μουτάφης δήλωσε πως θα εφαρμοσθούν οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί.
« Έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο συγκεκριμένο θέμα και ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος. Όσοι δεν θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας θα θεωρηθούν  καταληψίες και θα εξωσθούν από τα καταστήματα», δήλωσε ο κ. Μουτάφης.
Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αναφέρθηκε και στο διαγωνισμό  για την εκμίσθωση των στάσεων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.
«Οι όροι του διαγωνισμού εγκρίθηκαν από τα μέλη της οικονομικής επιτροπής του Δήμου.  Πιστεύω πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με επιτυχία τον Φεβρουάριο. Ο ανάδοχος θα έχει την ευθύνη και για την συντήρηση των στάσεων. Ο  Δήμος Ρόδου θα έχει έσοδα και  από τα τέλη διαφήμισης», δήλωσε ο κ. Δήμος Μουτάφης.
Στην τελική ευθεία είναι και η διαδικασία για την αξιοποίηση του ακινήτου με την ονομασία «Ιαλύσιον».
Περισσότερος χρόνος χρειάζεται για την αξιοποίηση των δημοτικών λουτρών στη  Μεσαιωνική Πόλη καθώς απαιτούνται πολυάριθμες εγκρίσεις  από τα αρμόδια υπουργεία.
Έσοδα αναμένει  η δημοτική αρχή και από την παραχώρηση του δημοτικού κήπου στην πλατεία Ρίμινι.
Η επένδυση από την κοινοπραξία «Στήριξις Τεχνική ΑΕ – Πάνου ΑΕΒΕ»που έχει αναλάβει το ακίνητο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί – εκτός απροόπτου-  μέχρι την άνοιξη του  2017.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

NO COMMENTS