Ο Δήμος Ρόδου, μετά από πρόσκληση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, συμμετείχε δια της Αντιδημάρχου Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Απόδημων Ροδίων κυρίας Μαρίζας Χατζηλαζάρου, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «CITM 2016-China International Travel Market» που διοργανώθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Sanghai New International Expo Centre στο διάστημα από Παρασκευή 11 έως και Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη της Κίνας στο περίπτερο επιφάνειας 108 τετραγωνικών μέτρων που ο Ε.Ο.Τ. λειτούργησε στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έκθεσης.

Πρόκειται για μία διεθνώς αναγνωρισμένη ετήσια διοργάνωση υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού Κίνας, η οποία από την έναρξη της λειτουργίας της το 2007, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον τόσο του κοινού όσο και επαγγελματιών όλων των τουριστικών κλάδων.

Η αγορά της Κίνας η οποία είναι εξαιρετικά μεγάλη σε μέγεθος αποτελεί για τη Ρόδο μία αγορά στόχο και για το λόγο αυτό ο Δήμος Ρόδου συμμετείχε στην έκθεση με ειδικό χώρο στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. και προσωπικό που γνώριζε την κινέζικη γλώσσα. Η έκθεση συγκέντρωσε φέτος σημαντικό αριθμό εκθετών ενώ οι ελληνικές συμμετοχές μεταξύ των οποίων και αυτή του Δήμου Ρόδου προσέλκυσαν το ενδιαφέρον αρκετών εκθετών, tour operators και τουριστικών γραφείων, η προσέλευση των οποίων ήταν αθρόα.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένας αγαπητός προορισμός για τους Κινέζους τουρίστες. Οι προβλέψεις αφίξεων για το 2017 είναι ευοίωνες με έντονο το ενδιαφέρον για επανάληψη των πτήσεων charter.

Η China International Travel Market (CITM) η οποία διοργανώθηκε από την Κινέζικη Εθνική Διοίκηση Τουρισμού αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η μεγαλύτερη επαγγελματική ταξιδιωτική έκθεση στην Ασία, η οποία έχει συγκεντρώσει την παγκόσμια προσοχή στον παγκόσμιο τουρισμό. Πραγματοποιείται εναλλάξ στη Σαγκάη και στο Κουνμίνγκ της Κίνας. Οι συμμετέχοντες προέρχονται από όλους τους τομείς της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών και εγχώριων τουριστικών Οργανισμών, ταξιδιωτικών γραφείων, ξενοδοχείων, αεροπορικών εταιριών και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιό της πραγματοποιήθηκαν πλήθος παράλληλων δράσεων που έδωσαν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συναντηθούν με μέλη της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας και να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα συμπόσια ή να συμμετέχουν σε πολιτιστικές διοργανώσεις.

 

NO COMMENTS