Διπλή ήταν η παρουσία της Ρόδου στην 3η Διεθνή Έκθεση Greek Tourism Expo 2016 η οποία διοργανώθηκε στο διάστημα από Παρασκευή 25 έως και Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo της Αθήνας.

Στην Greek Tourism Expo 2016 συμμετείχαν εκθέτες από όλους τους τομείς του ελληνικού τουρισμού όπως ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, Περιφέρειες, Δήμοι, Φορείς του Τουρισμού, Luxury Boutique Hotels & Villas, εταιρίες κρουαζιέρας, M.I.C.E., Business Travel και άλλα. Όλοι οι συμμετέχοντες εκθέτες, hosted byers και επισκέπτες συναντήθηκαν στην έκθεση και προώθησαν τη συνεργασία τους σε μία πολύ οργανωμένη διοργάνωση με ιδιαιτέρως δυναμική παρουσία εκθετών.

Με το σύνθημα «Come to meet the Greeks» φιλοξένησε 120 διεθνείς επιλεγμένους και καταξιωμένους hosted byers από 30 χώρες οι οποίοι συνεργάζονται αποδεδειγμένα ή επιθυμούν να συνεργαστούν δυναμικά με ελληνικές επιχειρήσεις. Οι hosted byers κάλυπταν όλους τους τομείς τουρισμού και η συμμετοχή τους στα b2b meetings με τους εκθέτες στόχευε σε επιτυχημένες εμπορικές συμφωνίες.

Η συγκεκριμένη έκθεση είχε να επιδείξει καινοτομίες όπως η εκθεσιακή συμμετοχή εταιριών που ασχολούνται με το συνεδριακό τουρισμό (M.I.C.E. και Business Travel), η συμμετοχή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος καθώς και επιχειρήσεων και επαγγελματιών αρχιτεκτονικής και κατασκευών τουριστικών μονάδων, η συμμετοχή παραγωγών και εμπόρων ελληνικών προϊόντων και κρασιών καθώς και επιχειρήσεων μεσογειακής διατροφής και η προώθηση του εσωτερικού τουρισμού με το σύνθημα «Μένουμε Ελλάδα».

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις όπως η παρουσίαση με θέμα: «Τηλεπικοινωνιακές υποδομές και νέες τεχνολογίες: κρίσιμα εργαλεία για τον τουριστικό κλάδο», το σεμινάριο με θέμα: «Τα πέντε εργαλεία για μία επιτυχημένη διαδικτυακή παρουσία», το σεμινάριο με θέμα: «Beautiful China: Travel the silk road», η εκδήλωση με θέμα: «Τουριστική αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας-Χωροταξικός σχεδιασμός και τουριστική ανάπτυξη» που διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η εκδήλωση με θέμα: «Διαδικτυακές δράσεις Ξ.Ε.Ε. που συμβάλλουν στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού: Ηλεκτρονική πλατφόρμα trip1athens.com» που διοργανώθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος» και η εκδήλωση της Expedia Inc με θέμα: «Expedia Inc-Online ταξιδιωτικές τάσεις».

Στο πλαίσιο της παράλληλης δράσης με θέμα: «Ο ρόλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων (Π.Ο.Δ.Ι.Ξ.) στην εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας» μεταξύ άλλων ομιλητής ήταν ο Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Δ.Ι.Ξ. και Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κύριος Γιώργος Ματσίγκος με θέμα: «Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου συμμετείχε στην έκθεση έχοντας αυτή τη φορά διπλή παρουσία. Υποστήριξε το αυτόνομο περίπτερο της Ρόδου επιφάνειας δεκαέξι τετραγωνικών μέτρων που λειτούργησε μέσω του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού και το stand της Ρόδου που είχε στηθεί στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τα οποία στελεχώθηκαν από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Απόδημων Ροδίων κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου, από τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κυρία Βεατρίκη Σέρβου, από την Προϊσταμένη του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τουρισμού της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κυρία Ειρήνη Χατζηνικολάου και από την υπεύθυνη του Γραφείου Πληροφοριών του Δήμου Ρόδου στο Φαληράκι κυρία Αναστασία Σαββιού.

Σε όσους επισκέφθηκαν το περίπτερο και το stand της Ρόδου διανεμήθηκε έντυπο προωθητικό υλικό και δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με το τουριστικό προϊόν της Ρόδου. Και τα δύο σημεία είχαν μεγάλη επισκεψιμότητα και πολλοί ήταν εκείνοι που ζητούσαν πληροφορίες για το νησί καθώς σχεδιάζουν τις επόμενες διακοπές τους στη Ρόδο.

Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου είχε έντονη παρουσία και στα b2b meetings καθώς πραγματοποιήθηκαν 56 b2b meetings με διεθνείς εκπροσώπους και επαγγελματίες του τουρισμού και tour operators από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Απόδημων Ροδίων κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου και από τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κυρία Βεατρίκη Σέρβου που στόχο είχαν την προσέλκυση σημαντικού αριθμού επισκεπτών από διάφορες χώρες του κόσμου.

Το αυτόνομο περίπτερο της Ρόδου που στήθηκε από τον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού και το stand της Ρόδου που στήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στήριξαν με την παρουσία τους η Υπουργός Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. κύριος Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κύριος Γιώργος Τσακίρης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου και Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Δ.Ι.Ξ. κύριος Γιώργος Ματσίγκος και ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος και Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ κύριος Παναγιώτης Τοκούζης.

 

 

NO COMMENTS