Ευχαριστήρια επιστολή για τη συμμετοχή του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλιυ σε θέματα απόδημου ελληνισμού Κώστα Τρέχα στο ετήσιο συνέδριο των Απόδημων Ροδίων Αμερικής απέστειλε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συλλόγου Ηλίας Τομάζος, τονίζοντας τη σημασία που έχει για τους Απόδημους η διατήρηση μιας στενής σχέσης με την πατρίδα. Ο Δήμος Ρόδου, στο πλαίσιο του στρατηγικού του σχεδιασμού έχει θέση ως προτεραιότητα την καλλιέργεια των σχέσεων με τη Ροδιακή Διασπορά, αφού η κοινή ταυτότητα δεν περιορίζεται από γεωγραφικά σύνορα αλλά βασίζεται στη διατήρηση και την προώθηση του κοινού πολιτισμικού υπόβαθρου, ενώ η ομογένεια οφείλει να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναπτυξιακή προσπάθεια της πατρίδας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αγαπητέ Κύριε Κώστα Τρέχα:

Ευχαριστούμε για τον ερχομό σας στην Αμερική και για την συμμετοχή σας στο ετήσιο συνέδριο του ΠανΡοδιακού Συλλόγου Αμερικής ¨Απόλλων¨.

Ευχαριστούμε τον Εντιμ. Δήμαρχό μας εις Ρόδο Φώτη Χατζηδιάκο , την Αντιδήμαρχο Μαρίζα Χατζηλαζάρου και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την εδώ αποστολή σας.

Το ενδιαφέρον σας, ο ερχομός σας κοντά στους Ρόδιους Αμερικής μας έφερε τη ζεστασιά της ιδιαιτέρας μας πατρίδος και αυτό είναι πολύ πολύτιμο για μας τους Απόδημους.

Ο πρώην Πρόεδρος κος Ευστάθιος Πελαρδής, ο Επίτιμος Πρόεδρος κος Πολύβιος Παυλίδης, το Διοικητικό Συμβούλιο καί όλα τα μέλη του ΠανΡοδιακού Συλλόγου Αμερικής «Απόλλων» σας ευχαριστούν.

Με εκτίμηση,

Ηλίας Τομάζος

 

NO COMMENTS