Την  Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε, στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου  Εσπερίδα με θέμα: 

         «Αγωγή & Προαγωγή Σωματικής και Ψυχικής Υγείας Παιδιού»

Η παραπάνω Εσπερίδα  οργανώθηκε από το Δήμο Ρόδου και τον  Δημοτικό Οργανισμό  Πρόνοιας ,  στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης πράξης ¨Δομή Παροχής Συσσιτίου & Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Ρόδου¨,  του Επιχειρησιακού Προγράμματος ¨Νότιο Αιγαίο 2014-2020 .

Ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου , όπου αναφέρθηκε στις κοινωνικές δράσεις του Δήμου Ρόδου και του  Δημοτικού Οργανισμού  Πρόνοιας , ιδιαίτερα στην λειτουργία της Δομής  Παροχής Συσσιτίου, του Κοινωνικού Φαρμακείου, του Κέντρου Κοινότητας καθώς και αυτές που πρόκειται να λειτουργήσουν στο προσεχές μέλλον.

Επίσης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες τόσο στις εισηγήτριες, οι οποίες άμεσα και αφιλοκερδώς ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα ,όσο και στους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους στην Εσπερίδα .

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του  Δημοτικού Οργανισμού  Πρόνοιας Ρόδου κ. Σωτήρης  Πετράκης πήρε το λόγο και αφού χαιρέτησε όλους , αναφέρθηκε στο σκοπό και τα  προγράμματα του Ιδρύματος .

Παρευρέθηκαν επίσης τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του  Δημοτικού Οργανισμού  Πρόνοιας Ρόδου κ. Δέσποινα Μουτάφη και κ. Σεβαστή Ηλιοπούλου.

Την Εσπερίδα παρακολούθησαν γονείς νηπίων , νηπιαγωγοί και βρεφονηπιοκόμοι Δημοτικών και Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών του νησιού μας.

Πρώτη ομιλήτρια ήταν η  Παιδίατρος κ. Χριστίνα Καραγιάννη η οποία ανέπτυξε το θέμα  «Ορθή Χρήση Αντιβιοτικών».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος κ. Μαρία Σουλούνη , η οποία ανέπτυξε το θέμα   «Γενικές Αρχές Υγιεινής Διατροφής για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού».

Τέλος η Παιδοψυχολόγος MSc κ. Σοφία Παυλίδη, προϊσταμένη τμήματος  του Κέντρου Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Παιδιών Εφήβων και των οικογενειών τους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα ,του  Δημοτικού Οργανισμού  Πρόνοιας Ρόδου ,ανέπτυξε το  θέμα  «Επιθετική Συμπεριφορά στην Παιδική Ηλικία».

Οι εισηγήσεις και των τριών ομιλητριών ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και κατανοητές στο κοινό, το οποίο στη συνέχεια  υπέβαλε  ερωτήσεις στις ομιλήτριες.

 

 

 

 

 

NO COMMENTS