Τη Ρόδο επισκέφθηκε για τρεις μέρες η κοσμήτορας του «Johnson and Wales University», Dr Shelley Stephenson, στο πλαίσιο ενός διερευνητικού ταξιδιού που πραγματοποίησε στην Κρήτη, τη Ρόδο και τη Θεσσαλονίκη για συνεργασία με τα τοπικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στον τομέα του τουρισμού.
Με πρωτοβουλία του διακεκριμένου ακαδημαϊκού, αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου του Connecticut Dr Ηλία Τομάζου, η Dr Stephenson ενέταξε τη Ρόδο στο πρόγραμμα του ταξιδιού της προκειμένου να πραγματοποιήσει διερευνητικές συνεργασίες με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τις τουριστικές σχολές του νησιού. Όπως είναι γνωστό ο συντοπίτης μας Dr Ηλίας Τομάζος υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα στις Η.Π.Α. σε συνεργασία με ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα ολόκληρης της χώρας, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων της Ρόδου. Ορμώμενος από τη Σορωνή, ως πρόεδρος της ομογενειακής Οργάνωσης «Παιδεία» με έδρα την πολιτεία του Connecticut, πέτυχε τη μετάδοση της ελληνικής κλασικής παιδείας στο εξωτερικό, έργο για το οποίο τιμήθηκε πολλές φορές.
Στο πλαίσιο αυτής της δράσης ο Dr Ηλίας Τομάζος συνεργάζεται και με την Dr Shelley Stephenson η οποία είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων στο Πανεπιστήμιο «Johnson and Wales» των H.Π.Α.
Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου διοργάνωσε το πρόγραμμα της Dr Stephenson κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Ρόδο και στελέχη της τη συνόδευσαν σε όλες τις δραστηριότητές της.
Αμέσως μετά την άφιξή της στο νησί η Dr Stephenson συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ρόδου κύριο Φώτη Χατζηδιάκο και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Απόδημων Ροδίων κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου στο Δημαρχιακό Μέγαρο όπου είχαν μία εκτενή συζήτηση για την εκπαίδευση στη Ρόδο και για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που λειτουργούν στο νησί. Ο Δήμαρχος Ρόδου χάρισε στη Dr Stephenson το βιβλίο «Οι πολύτιμες συλλογές της Πινακοθήκης Ρόδου: Νεοελληνική Τέχνη 20ος αιώνας» των Χ. Καμπουρίδη και Γ. Λεβούνη. Τη Dr Stephenson συνόδευσαν στο Δημαρχείο η σύζυγος του Dr Ηλία Τομάζου κυρία Μαρία Τομάζου με την εγγονή της Μαρία.
Στη συνέχεια η Dr Stephenson παρακολούθησε μία παράσταση του «Throne of Helios» από την οποία πήρε μία πρώτη γεύση για την ιστορία του νησιού.
Ξεναγήθηκε στη Μεσαιωνική Πόλη, επισκέφθηκε το κτίριο του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» και γευμάτισε στο café εστιατόριο «Ωβέρνη». Το απόγευμα επισκέφθηκε την Ακρόπολη της Ρόδου και το λόφο του Μόντε Σμιθ. Το βράδυ δείπνησε στο ξενοδοχείο «Atrium Platinum» ενώ είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.
Την επόμενη ημέρα η Dr Stephenson επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου όπου είχε μία συνάντηση με τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και υπεύθυνου σε επιμορφωτικά προγράμματα Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού Dr Σπύρο Συρόπουλο με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για τα προγράμματα αυτά και διερεύνησαν την προοπτική συνεργασίας μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων. Ακολούθως η Dr Stephenson περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ. και στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις της Τ.Ε.Σ.Τ.Ε. από το Διευθυντή της κύριο Παναγιώτη Κουντούρη.
Το μεσημέρι γευμάτισε στο ξενοδοχείο «Bellevue Suites» αφού πρώτα ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Το βράδυ επισκέφθηκε τις Πηγές Καλλιθέας όπου και δείπνησε.
Την επόμενη ημέρα η Dr Stephenson επισκέφθηκε τη «Μελισσοκομική Δωδεκανήσου» και ξεναγήθηκε στο Μουσείο Μέλισσας από τον κύριο Νίκο Μελισσουργό. Στη συνέχεια βρέθηκε στη Λίνδο και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Lindos Blue». Το απόγευμα περιηγήθηκε στην πόλη της Ρόδου και στις εγκαταστάσεις του «Casino Ρόδου» ενώ το βράδυ παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν της στο ξενοδοχείο «Rodos Palace», αφού πρώτα ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του.

NO COMMENTS