Διαδοχικές επισκέψεις και αυτοψίες πραγματοποίησε το Σάββατο 6 Αυγούστου στη δημοτική ενότητα Αταβύρου, ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, προκειμένου να δώσει λύσεις και προτεραιότητες σε θέματα που αφορούν κυρίως τις τρέχουσες καθημερινές ανάγκες των ορεινών κοινοτήτων του νησιού.
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της δημοτική κοινότητα Έμπωνας , στην οποία συμμετείχαν ακόμη οι: Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας και συντονισμού αποκεντρωμένων υπηρεσιών Αγαπητός Πάλλας, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος λειτουργίας υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων Αλέξανδρος Μανωλάκης, οι πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων: Έμπωνας Μιλτιάδης Καρνάβας, Κρητηνίας Μανόλης Αμβροσιάδης, Αγ. Ισιδώρου Βονάκης Στέλιος, Μονολίθου Δαμιανός Κοννισής, Σιαννών Κώστας Γιμούκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο κύριος Χατζηδιάκος ενημερώθηκε ξεχωριστά, ανά κοινότητα, για τα προβλήματα καθημερινότητας και τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζονται συνολικά από την δημοτική «μηχανή» και έθεσε ορισμένους κανόνες και προτεραιότητες , προκειμένου να υπάρχει αποδοτικότερο αποτέλεσμα.
Υπογράμμισε ό, τι «σημαντικός στόχος για την υλοποίηση του προγράμματος της δημοτικής Αρχής, είναι η ενιαία αντίληψη του δήμου Ρόδου και των προβλημάτων του», τόσο από υπηρεσιακούς και αιρετούς παράγοντες, όσο και από τους πολίτες του νησιού και ζήτησε «συλλογικότητα στη διοίκηση, αλληλοϋποστήριξη και συνεργασία μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων και των εκπροσώπων τους», σε όλα τα επίπεδα που παρουσιάζονται.
Βάσει αυτού του σχεδιασμού, από την δημοτική ενότητα Αταβύρου, ξεκινάει εβδομαδιαίο πρόγραμμα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων εργατοϋπαλληλικού προσωπικού ανά τοπική κοινότητα, ενώ έχει προβλεφθεί και προσωπικό ασφαλείας για να αντιμετωπίζονται τα έκτακτα περιστατικά. Στις προθέσεις της δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία δύο αποκεντρωμένων μονάδων της ΔΕΥΑΡ, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία και καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Τέλος, ο κος Χατζηδιάκος πραγματοποίησε επισκέψεις στις τοπικές κοινότητες Κρητηνίας και Σιαννών , στα πλαίσια συναντήσεων που πραγματοποιεί σε όλες τις δημοτικές και τοπικές ενότητες του νησιού.

NO COMMENTS