Με εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ντίσελντορφ της Γερμανίας, πρωτεύουσας του Ομόσπονδου Κρατιδίου Ρηνανίας-Βεστφαλίας καθώς και εκπροσώπους συνδικάτων της πόλης αυτής συναντήθηκαν χθες  οι αντιδήμαρχοι κ.κ Σάββας Διακοσταματίου και Μαρίζα Χατζηλαζάρου.
Στη συνάντηση εργασίας μεταξύ άλλων παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Συνδικάτου IG-Metall Ενώσεων και Φορέων, αλλά και ο ελληνικής καταγωγής Δημοτικός Σύμβουλος του Ντίσελντορφ Ιωάννης Βατάλης. Παρών ήταν ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Τουριστικών καταλυμάτων Ελλάδος και Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Τοκούζης.
Η αντιπροσωπεία μετέφερε στους αντιδημάρχους Διοικητικών και Τουρισμού του Δήμου Ρόδου τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Thomas Geiser, ενός πολυπολιτισμικού Δήμου με 120.000 εργαζόμενους άλλων εθνικοτήτων. Ειδικότερα στο πλαίσιο του ταξιδιού τους στην Ελλάδα, «ενός ταξιδιού αλληλεγγύης» όπως το χαρακτήρισαν, μετέφεραν την επιθυμία του Δημάρχου για συνεργασία των Δήμων Ρόδου και Ντίσελντορφ σε θέματα τουρισμού, περιβάλλοντος και ανακύκλωσης, καθώς και σε πολλούς άλλους τομείς.
Οι αντιδήμαρχοι Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Σάββας Διακοσταματίου και Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία των Γερμανών για την υποψηφιότητα της Ρόδου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για την οποία δήλωσαν τη θερμή τους στήριξη ενώ αντηλλάγησαν συμβολικά δώρα.
Η Γερμανική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στην πόλη της Ρόδου όπου τους παρετάθη γεύμα από το εστιατόριο BelleVue ενώ ενημερώθηκαν για την ιστορία του νησιού με 9D cinema.

NO COMMENTS