Ανάβαση-κατάβαση του Ατταβύρου

0
120

Στο πλαίσιο των συνολικών δράσεων του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου, εντάσσεται και η ορεινή πεζοπορία ανάβασης – κατάβασης του Ατταβύρου, που συνδιοργανώνει από κοινού με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ισιδώρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 (ώρα εκκίνησης 09:00 π.μ.), από την Τοπική Κοινότητα Αγίου Ισιδώρου Ρόδου (αρχή ορεινού μονοπατιού: είσοδος του χωριού από την πλευρά του ελαιοτριβείου).

   Η κορυφή του όρους Αττάβυρος, βρίσκεται σε υψόμετρο 1.215 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ το ορεινό μονοπάτι, κι αυτή καθ’ αυτή η διαδρομή       (2 ωρών ανάβασης και ισόποσου χρόνου κατάβασης περίπου – εξαρτάται από την φυσική κατάσταση του κάθε πεζοπόρου) που οδηγεί σ’ αυτήν, είναι σπάνιας φυσικής ομορφιάς και ανεπανάληπτη εμπειρία. Καλούνται λοιπόν οι φίλοι της πεζοπορίας, που σημειωτέον θα πρέπει να είναι υγιείς και οπωσδήποτε να έχουν μια συνεχόμενη επαφή με αυτήν, ώστε να  μπορούν  να  ολοκληρώσουν επιτυχώς και χωρίς προβλήματα την ανάβαση και την αντίστοιχη κατάβαση, του ορεινού μονοπατιού. Απαραίτητα εφόδια κάθε πεζοπόρου που θα λάβει μέρος σ’ αυτήν την ενδιαφέρουσα δράση είναι:  το σακίδιο, ο κατάλληλος ρουχισμός, προπάντων τα κατάλληλα παπούτσια που ενδείκνυνται για ορεινή ανάβαση-κατάβαση, νερό,  καπέλο, ρουχισμός αλλαγής στην κορυφή (t-shirt, πουλόβερ) αφού θα πρέπει να τονισθεί, ιδιαιτέρως, ότι η εναλλαγή της θερμοκρασίας στην κορυφή είναι σημαντική, ένα μικρογεύμα που θα απαρτίζεται από σάντουιτς & φρούτα και, βεβαίως, προτείνεται προαιρετικά, η φωτογραφική μηχανή ή κάμερα, ή κινητό τηλέφωνο που τα συνδυάζει, ώστε να απαθανατιστεί η σπάνια αυτή εμπειρία.

   Την ορεινή αυτή πεζοπορία θα συνοδεύσουν με την ευγενική προσφορά τους, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Παράρτημα Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, “Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών”, της Περιβαλλοντικής ΜΚΟ «Ροδιακό Δάσος» (παράλληλη ξενάγηση στην άγρια βλάστηση του ορεινού όγκου), ενώ αρχαιολογική περιήγηση θα λάβει χώρα,  στην κορυφή του Αταβύρου και ειδικότερα στον χώρο του ιερού του Αταβυρίου Διός.

   Η συνολική εκδήλωση στηρίχθηκε εμπράκτως από τον Αντιδήμαρχο Δήμου Ρόδου για θέματα Παιδείας και Αθλητισμού κ. Παρδαλό Στέργο, την Τοπική Κοινότητα Αγίου Ισιδώρου-Ρόδου, την Δ/νση Τροχαίου Υλικού & Μηχανημάτων Δήμου Ρόδου για την παραχώρηση λεωφορείων μεταφοράς πεζοπόρων από τη πόλη στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Ισιδώρου (θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση για το πρόγραμμα μεταφοράς), τον Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Όμιλο Αγίου Ισιδώρου,  τα μέλη της ομάδας Ε.Ο.Π.Κ. C.B. Δωδεκανήσου, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου, την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, την Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου και ειδικότερα τον προϊστάμενο του Κέντρου Υγείας Έμπωνας-Ρόδου κ. Μούκα Θεοφ., το Γραφείο Γενικού Τουρισμού «Χρυσοβέργης Α.Ε» (για την ευγενική προσφορά του λεωφορείου μεταφοράς της Μικτής Χορωδίας Δήμου Ρόδου).

   Τέλος, μετά την περαίωση της ανάβασης – κατάβασης και κατά τις απογευματινές ώρες, θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με την συμμετοχή λαϊκής ορχήστρας, στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Αγίου Ισιδώρου «Νίκος Γκάλης», όπου θα προσφερθεί δωρεάν το παραδοσιακό φαγητό της «κουλτουρίας» στους συμμετέχοντες. Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί η συμμετοχή, κατά την έναρξη της μουσικής βραδιάς, της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Ρόδου, υπό την δ/νση του κ. Μιχάλη Καλαεντζή, μετά την ευγενική έγκριση, από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, για την συμπερίληψή της στην εκδήλωση.

                                                  ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ &   ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

                                     Δ/ΝΣΗΣ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

                                                                       ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

NO COMMENTS