Αισθητική βελτίωση των  χαρακτηριστικών της πόλης, με την φωταγώγηση τριών ιδιαίτερων σημείων.

0
257

˃ Χίλια Λουλούδια σε σημεία της πόλης θα φυτευτούν από το Δήμο Ρόδου , στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος

Τις εργασίες φωταγώγησης και εκσυγχρονισμού του δημοτικού φωτισμού, σε πάρκα και συγκεκριμένα ιστορικά μνημεία, πραγματοποίησε πρόσφατα ο Δήμος Ρόδου,  στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού και της βελτίωσης των ποιοτικών και αισθητικών χαρακτηριστικών της πόλης.

Συγκεκριμένα, το τμήμα αυτεπιστασίας των Τεχνικών Υπηρεσιών, ολοκλήρωσε τη φωταγώγηση της νησίδας   στο Ροδίνι, στην  οποία πρόσφατα η Υπηρεσία Πρασίνου πραγματοποίησε αισθητική παρέμβαση, όπως   και στο  πάρκο των Κασιωτών   επί της οδού Βορείου Ηπείρου. Ομοίως ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εξωραϊσμού και φωταγώγησης στον πετρόχτιστο  Μύλο, στη συμβολή των οδών Παπαλουκά και Ερυθρού Σταυρού .

Το έργο αποτελεί μέρος του σχεδιασμού της δημοτικής Αρχής  και αποσκοπεί στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος αλλά και στην ενεργειακή διαχείριση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, καθώς όλα τα φωτιστικά σημεία που τοποθετήθηκαν,  είναι σύγχρονης τεχνολογίας , μεγάλης διάρκειας και χαμηλής κατανάλωσης. Οι παρεμβάσεις από το τμήμα Αυτεπιστασίας σε πολυσύχναστα μέρη της πόλης συνεχίζονται καθημερινά και ακολουθούν οι παρεμβάσεις σε συνοικίες και στα χωριά.

 Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος τη Δευτέρα 5  Ιουνίου, ο Δήμος Ρόδου έχει προγραμματίσει μία σειρά από δράσεις, μεταξύ άλλων, τη φύτευσης καλλωπιστικών φυτών και δενδρυλλίων σε διάφορα σημεία της πόλης. Στην προσπάθεια αυτή, βρίσκει συμπαραστάτη το φυτώριο του κου Μανόλη Βασιλογιώργη, το οποίο θα δωρίσει στην Υπηρεσία Πρασίνου χίλια (1000)  στον αριθμό λουλούδια, που θα τοποθετηθούν άμεσα σε πλατείες, νησίδες και κοινόχρηστους χώρους στο σύνολο της πόλης.  Οι παρεμβάσεις αναμένεται να βελτιώσουν την ποιότητα των υφιστάμενων χώρων πρασίνου, τον όγκο της βλάστησης που υπάρχει σε αυτούς και να αναβαθμίσει την όψη των κοινόχρηστων χώρων της πόλης.

NO COMMENTS