Αγανάκτηση για την υποστελέχωση του Ιατρείου στο Γεννάδι.

0
39

Δελτίο Τύπου

Αγανάκτηση για την υποστελέχωση του Ιατρείου στο Γεννάδι. Εντείνονται οι προσπάθειες για τη στελέχωσή του, με τους προέδρους της περιοχής συναντήθηκε ο Δήμαρχος

Τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της Νότιας Ρόδου δέχτηκε  σήμερα (Παρασκευή) στο γραφείο του ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος και αποφάσισαν τις περαιτέρω ενέργειές τους για τη διεκδίκηση της ενίσχυσης του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Γενναδίου.

Συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Άννα Ζωάννου, Μιχάλης Παλαιολόγου και Γιώργος Πόκκιας, οι δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από την περιοχή Δημήτρης Καρατζιάς και Κωνσταντίνος Τρέχας, ο πρόεδρος Γενναδίου Γιώργος Μανωλάκης, ο πρόεδρος Κατταβιάς Νίκος Ζανετάκης, η πρόεδρος Ασκληπειού Μαρία Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος Βατίου Βασίλης Καλαποδάκης και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου Θανάσης Θανασιάς.

Εκφράστηκε ο έντονος προβληματισμός για την υποστελέχωση του Πολυδύναμου Ιατρείου Γενναδίου αφού ο μοναδικός ειδικευμένος γενικός ιατρός παραιτήθηκε ενώ με ενέργειες της Β΄ΔΥΠΕ, εν μέσω τουριστικής περιόδου, αποσπάστηκαν αγροτικοί ιατροί από το Γεννάδι ώστε να καλύψουν κενά σε μικρά νησιά.

Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Σύρου ο δήμαρχος απέσπασε τη δέσμευση του υπουργού Υγείας κ. Πολάκη για τη στελέχωση των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, ενώ κατά τη συνάντηση δήλωσε: «Βρισκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Νότιας Ρόδου οι οποίοι έχουν δικαίωμα στη συνεχή και αδιάλειπτη πρόσβαση στην παροχή δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Είναι επιβεβλημένη η κάλυψη των αναγκών μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο, με την κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού και τους χιλιάδες επισκέπτες στη Νότια Ρόδο και με νέες πεντάστερες ξενοδοχειακές μονάδες να λειτουργούν».

Αποφασίστηκε να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου να διεκδικηθούν μόνιμες προσλήψεις για τη Νότια Ρόδο με στόχο την εφαρμογή του Οργανισμού Λειτουργίας του ΠΠΙ Γενναδίου και την πλήρη, ασφαλή και συνεχή εφημέρευσή του 365 μέρες το χρόνο.

NO COMMENTS