Γ.Κακούλης: Συνεργείο θα απομακρύνει τα τραπεζοκαθίσματα στην Παλιά Πόλη

0
482

Στη συγκρότηση συνεργείου που θα ασχολείται με την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων τα οποία θα εντοπίζονται σε χώρους που δεν επιτρέπεται στη Μεσαιωνική Πόλη και όχι μόνο, θα προχωρήσει ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κακούλης.
«Είναι θέμα χρόνου να προχωρήσουμε στη συγκρότηση συνεργείου που θα ασχολείται με την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Στόχος μας είναι να βάλουμε τάξη στην περιοχή», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικών Εφαρμογών.
Τα μέλη του συνεργείου θα διενεργούν ελέγχους στη Μεσαιωνική Πόλη και όταν διαπιστώνουν ότι έχουν τοποθετηθεί τραπεζοκαθίσματα σε σημεία που δεν επιτρέπεται «θα τα περισυλλέγουν».
Σε ερώτηση σχετικά με τα σημεία της Μεσαιωνικής Πόλης, όπου υπάρχει πρόβλημα, ο κ. Κακούλης δήλωσε:
«Σε όλα τα κεντρικά σημεία της Μεσαιωνικής Πόλης και ειδικά όπου λειτουργούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, υπάρχει πρόβλημα. Πιστεύω πως με το νέο συνεργείο θα μπει τάξη».
Σχετικά με την χορήγηση των ειδικών σημάτων εισόδου στους μόνιμους κατοίκους της Μεσαιωνικής Πόλης, ο κ. Κακούλης δήλωσε:
«Οι περισσότεροι συνειδητοποίησαν τώρα πως έχει αλλάξει το σύστημα και σπεύδουν να πάρουν τις ειδικές άδειες. Αυτό προκαλεί καθυστέρηση στη διαδικασία».
Ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικών Εφαρμογών δήλωσε πως από σήμερα τα συστήματα αποτροπής εισόδου οχημάτων στη Μεσαιωνική Πόλη, θα λειτουργούν και τις απογευματινές ώρες.
«Τα συστήματα θα λειτουργούν κανονικά και τα σαββατοκύριακα. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούν μέχρι αργά το βράδυ να εισέρχονται αυτοκίνητα και δίκυκλα στην περιοχή», δήλωσε ο κ. Κακούλης.
Σχετικά με την καταγγελία που έγινε από πολίτη εις βάρος του, ο κ. Κακούλης δήλωσε:
«Ο λόγος που θύμωσα ήταν γιατί ήρθε ο πολίτης, να με επισκεφθεί στο γραφείο μου με το δίκυκλό του. Οδήγησε δηλαδή το μηχανάκι του μέχρι την οδό Ιπποτών. Του ζήτησα να φύγει και να έρθει πεζός για να κάνουμε διάλογο. Δήλωσε πως δικαιούται ως μόνιμος κάτοικος να κάνει χρήση του δικύκλου του. Αυτό δεν ισχύει όμως για την πλατεία Μουσείου και την οδό Ιπποτών. Από εδώ και στο εξής όταν συμβαίνουν αυτά θα φεύγω εγώ από το γραφείο μου και θα εξαπολύουν στο κενό τις διαμαρτυρίες».

Πηγή:www.dimokratiki.gr

NO COMMENTS