Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας των μελών του «Κ.Η.Φ.Η.» «Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην περιοχή Αγ. Αποστόλων» της «Α.Μ.Κ. Εταιρία Κοινωνικής Φροντίδας & Ανάπτυξης Δήμου Ρόδου».

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Παϊσιος Φαρμακίδης της ενορίας των Αγ. Αποστόλων  παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας των Φύλων, Τρίτης Ηλίκιας, ΑΜΕΑ & Εθελοντισμού κας. Άννας Ζωάννου, του Προέδρου της Α.Μ.Κ.Ε. κου. Πετράκη Σωτήρη, του Προέδρου του Συλλόγου Αιμοδότων Ρόδου κου.  Φιλ. Νικολάου, του επικεφαλή των εθελοντών για τους πρόσφυγες κου. Ντίνου Μαντικού. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και αρκετοί εθελοντές- φίλοι των μελών του ΚΗΦΗ .

 Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά και στο έργο που επιτελείται από τους εργαζόμενους στο «ΚΗΦΗ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ» μία πραγματική αγκαλιά για τους ηλικιωμένους συμπολίτες και εξέφρασε τα συγχαρητήρια του τόσο στην Αντιδήμαρχο κα. Ζωάννου όσο και στο Πρόεδρο κ. Πετράκη Σωτήρη, για τις προσπάθειες που καταβάλλουν ώστε να λειτουργούν άψογα οι κοινωνικές δομές του Δήμου. Απευθυνόμενος στους ηλικιωμένους και σε συγκινησιακό κλίμα, ο Δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά «.. είστε τα μικρά παιδιά μεγάλης ηλικίας, όλοι εμείς οφείλουμε πρωτίστως να σας προσφέρουμε υπηρεσίες φροντίδας με πολύ αγάπη».

Ευχές για καλή χρονιά απεύθυνε προς στους παρευρισκόμενους και η Αντιδήμαρχος κα. Ζωάννου, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της προς τον Δήμαρχο για την έμπρακτη υποστήριξή του προς τις δομές της Τρίτης Ηλικίας που λειτουργούν στην Ρόδο. Δομές, όπως ανέφερε, «..με υπηρεσίες ιδιαιτέρως σημαντικές τόσο για τα ωφελούμενα μέλη όσο και για τις οικογένειές τους». «..Είναι τεράστιο το έργο του προσωπικού που εργάζεται στο ΚΗΦΗ και του αξίζουν συγχαρητήρια..».

Ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ κ. Πετράκης, αναφέρθηκε  στην επιτυχή ένταξη του ΚΗΦΗ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2014-2020» για τα έτη 2018-2019, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ευχαρίστησε τους εθελοντές του ΚΗΦΗ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, που τόσο μέσα από την προσφορά τους όσο  και μέσα από την ίδια την παρουσία τους στην δομή δίνουν αέρα πνοής στα μέλη και τους ηλικιωμένους.

Το «ΚΗΦΗ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ»  της Α.Μ.Κ.Ε. του Δήμου Ρόδου, λειτουργεί στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2014-2020» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και απευθύνεται σε ηλικιωμένους μη δυνάμενους να εξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια, ALTZHEIMER, κ.τ.λ) των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κοινωνικά, οικονομικά, υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα τους. Καθημερινά φιλοξενεί 15 ηλικιωμένους στους οποίους παρέχονται από εξειδικευμένο προσωπικό υπηρεσίες φροντίδας, νοσηλευτική, ατομική υγιεινή, ψυχολογική υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση. Διεύθυνση: Πλατεία Αγ. Αποστόλων, τηλ: 22410-66482.

NO COMMENTS