Στο Δημαρχείο Ρόδου , πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 ειδική συνεδρίαση των μαθητών της Γ΄τάξης του Γυμνασίου Ιαλυσού «Καλλιπάτειρα», ως δράση του μαθήματος Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή που διδάσκονται στο σχολείο και στο πλαίσιο του Προγράμματος Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου. Τα παιδιά συνόδευσαν η εκπαιδευτικός κ. Αναστασία Τάκα και ο Δ/ντής του Γυμνασίου Ιαλυσού κ. Ιωάννης Σάρλης.

Το ανωτέρω πρόγραμμα προωθεί το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου, έχοντας βασικό στόχο την εξοικείωση των μαθητών με ζητήματα που πραγματεύονται οι Δήμοι κατά την άσκηση των προβλεπόμενων αρμοδιοτήτων τους.

Τους μαθητές, υποδέχθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης & Προσχολικής Αγωγής κ. Ιωάννης Κορωναίος, ο οποίος τους καλωσόρισε μεταφέροντας και χαιρετισμό του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου.

Ο Αντιδήμαρχος απευθυνόμενος στους μαθητές, επεσήμανε τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μέσα από αυτή τη διαδικασία, σας δίνεται η ευκαιρία να ενεργοποιηθείτε και να εξοικειωθείτε με τα ζητήματα που έχουν σχέση με τις αρμοδιότητες ενός Δήμου σύμφωνα και με τις επιταγές του Προγράμματος Καλλικράτης -Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Θέλω να πιστεύω πως η σημερινή ειδική συνεδρίαση θα δώσει το έναυσμα για την πολιτική σας αφύπνιση και το ερέθισμα να μετέχετε ως υπεύθυνοι και ενημερωμένοι πολίτες στα κοινά, από όποια θέση κι αν επιλέξετε στο μέλλον.»

Οι μαθητές προχώρησαν στην προσομοίωση, επιλέγοντας ως μοναδικό  θέμα της ημερήσιας διάταξης: « Συζήτηση και λήψη απόφασης για  την βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων Γυμνασίου Ιαλυσού». Αφού ανέπτυξαν το θέμα μετά από σχετική εισήγηση, έλαβαν εν τέλει ομόφωνη απόφαση.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Κορωναίος, με την ευκαιρία αυτή και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ενημέρωσε τα παιδιά πως είναι στην ευχάριστη θέση να τους ανακοινώσει ότι το θέμα που πραγματεύτηκαν βρίσκεται κοντά στην επίλυσή του, αφού βελτιώσεις των κτιριακών εγκαταστάσεων του Γυμνασίου Ιαλυσού έχουν ήδη ενταχθεί στο υπό δημοπράτηση έργο με τίτλο « Επισκευές – Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων » προϋπολογισμού 1.145.000 ευρώ  και αναμένεται η υλοποίησή τους.

Η προσομοίωση ολοκληρώθηκε με την απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ