Συνεχίζονται οι δράσεις για την προληπτική ιατρική στα σχολεία που σχεδίασε το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία στην Στ΄τάξη του Β΄Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, με εισηγητή τον Ορθοπεδικό Χειρουργό κ. Γεώργιο Μυλωνάκη. Το θέμα που αναπτύχθηκε ήταν: «Σωστή στάση σώματος –Σκολίωση- Άσκηση και υγεία».

Η συγκεκριμένη ομιλία, περιλαμβάνεται σε μια σειρά δράσεων που έχει ξεκινήσει ο τομέας παιδείας του Δήμου, με στόχο τη διεύρυνση και τον εμπλουτισμό του πεδίου των γνώσεων που παρέχονται στο σχολικό περιβάλλον. Η ανάπτυξη θεμάτων προληπτικής ιατρικής, αποτελεί βασικό κομμάτι της προσπάθειας αφού αναμφισβήτητα η ενημέρωση και την υιοθέτηση συγκεκριμένου τρόπου ζωής από τα παιδικά χρόνια, συμβάλλει αποφασιστικά στο να δομηθεί μια μελλοντική κοινωνία υγειών και ενημερωμένων πολιτών.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Στέργος Παρδαλός, και η Δ/νση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου ευχαριστούν θερμά τόσο τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, όσο και τον Ορθοπεδικό- Χειρουργό κ.Γεώργιο Μυλωνάκη, αλλά και τους συναδέλφους του από διάφορες ειδικότητες που δήλωσαν συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ